Interieur trends 2021

Interieur trends 2021

Het nieuwe jaar is de perfecte start je interieur aan te pakken en om het extra gezellig te maken in huis. Buiten wordt het en is zo vroeger donker… De nieuwe interieur trends 2021 zijn bekend en meubels en verf-kleuren liggen in de winkels. Dus heb je zin in een knus interieur dan kan je aan de slag! Wat zijn de nieuwe interieur trends 2021 en hoe kan je ze in je eigen huis toepassen?

 

De afgelopen tijd zijn we ons extra bewust geworden hoe belangrijk thuis is. Nog nooit zijn we zoveel thuis geweest, misschien is Thuis vanaf nu altijd anders dan voorheen. Thuis is je basis: een plek om jezelf te zijn en tot rust te komen.

Interieur 2021 kleuren en materialen

De interieur kleuren voor het nieuwe jaar zijn veel bruin tinten, terracotta en oude roze. Warme aardetinten zijn de basis en zwart wordt vervangen voor bruin want bruin is warmer en zachter. Natuurlijk hoef je helemaal niet al deze kleur trends te volgen maar het kan een goede inspiratie zijn voor wat meer kleur in je interieur. Met verf, stoffen of behang kan je je huis een totaal andere uitstraling geven.

Ronde en organische vormen zorgen voor een fijn gevoel en een speels effect. Deze organische vormen zijn veel te zien in meubels, behang en in woon-accessoires. Denk hierbij aan bogen als doorgang, banken met ronde hoeken en cirkels van verf op de muur. Meubels worden bekleed met zachte en aaibare stoffen zoals velours en rib. De grafische vormen van de jaren 50 en 60 zijn weer terug in behang en gordijnstoffen. Over behang gesproken: het is na jaren weer razend populair! Een behang print is de perfecte aanvulling om je interieur meer te laten spreken. Het wordt gebruikt op wanden maar ook op plafonds of op saaie kasten wanden.

Materialen als hout en rotan zorgen voor een warme en natuurlijke sfeer in huis. Hout wordt gecombineerd in verschillende kleuren van licht eiken tot donker noten hout. Verticale houten latten worden gebruikt als kastdeuren, room-devider maar ook als aftimmering van een keuken eiland. 

New Nostalgia

Dé huidige trend ... Nostalgie! In moeilijke tijden grijp je als vanzelf terug naar het oude bekende. Een vleugje nostalgie binnen halen in huis doe je via kunstwerken of vintage (ogende) meubelstukken. De laatste tijd zijn vooral de vormentaal van de jaren zeventig en tachtig opnieuw prominent aanwezig. Niet alleen heeft deze stijl een nostalgische waarde voor wie er in opgroeide, de ronde, organische vormen hebben een kalmerende werking voor iedereen."

Country Core

Een trend die baadt in een nostalgisch tintje is country core, ook wel bekend onder #cottagecore op sociale media. Sinds de lockdowns is het opvallend hoezeer we teruggrijpen naar de natuur., iedereen sloeg aan het wandelen, ging bosbaden, tuinieren... Zelfs wie niet op de boerenbuiten woont kan dat rustgevende idee van het idyllische platteland in huis halen. Maar veel meer dan een interieurstijl is 'country living' een manier om het rustiger aan te doen, om tijd voor jezelf te maken in je favoriete, gezellige hoekje. Materialen als ruw onbewerkt hout, cognac leer, metaal, linnen, wol, katoen, kant, knitwear en crochet afgewisseld met bloemrijke motieven, vintage vondsten en duurzame deco objecten maken je huis helemaal cottagecore.

Natuur in huis

De natuur speelt een belangrijke rol in het interieur van nu. Het is niet zo gek in deze drukke tijd: in de natuur kom je tot rust. Het groen van buiten haal je naar binnen en zorgt voor een goed gevoel en positieve energie. Kamerplanten zijn onmisbaar in deze trend. Waar we een paar jaar geleden voorzichtig wat groen in huis haalden zijn onze groene vingers inmiddels gegroeid. In 2021 kiezen we niet voor kleine kamerplanten maar voor grote planten en bomen in huis. Laat gerust een hoek in de kamer vrij voor een groep met grote planten. In plantenbakken worden meerdere soorten planten bij elkaar gezet als groene afscheiding. Zelfs in de keuken, badkamer en op de werkplek zijn kamerplanten onmisbaar. Hier vind je nog meer tips voor kamerplanten in huis.

We worden ook steeds bewuster van duurzaamheid. Denk hierbij aan goede isolatie, zonnepanelen en keuzes die we maken met zorg voor het milieu en klimaat. Zo worden er steeds meer meubels gemaakt van afvalmaterialen en proberen we bewuster om te gaan met nieuwe aankopen. Tweedehands en vintage meubels passen goed bij deze interieur stijl en zijn vaak veel origineler dan de nieuwe varianten.

 

Terug naar blog