Cottagecore, een nieuwe trend in opmars

Waarschijnlijk is het je al opgevallen binnen je social media-streams dat je meer en meer nostalgische platteland landschappen te zien krijgt. Cottagecore, een beweging die terug luistert naar het agrarische leven, vaardigheden en ambachten. Als concept omarmt het een eenvoudiger, duurzaam bestaan dat meer in harmonie is met de natuur. Esthetisch gezien is het een knipoog naar de traditionele Engelse plattelandsstijl, romantisch en nostalgisch.

     

For You Aesthetics (@foryouaestheticsstore) • Instagram-foto's en -video's

Aangezien lockdown ons dwong ons snelle leven te herwaarderen, is de cottagecore-esthetiek aantrekkelijk voor jong en oud, zowel stads- als plattelandsbewoners. #cottagecore begon grip te krijgen op sociale mediaplatforms zoals Reddit en Tumblr die favoriet zijn bij Amerikaanse tieners en vroege jaren twintigers. De hashtag bestaat al drie jaar, maar begon vanaf januari 2020 veel aandacht te trekken. Lockdown zette cottagecore in stroomversnellling. Nu er meer tijd beschikbaar is, keren mensen terug naar traditionele vaardigheden en ambachten, zoals bloemschikken, bakken en pottenbakken om de tijd te doden.

Wat is cottagecore en wat betekent het eigenlijk?

Cottagecore is een culturele beweging die het concept van een eenvoudig, zelfvoorzienend leven idealiseert. Het omarmt de behoefte naar een leven dat meer landelijk en idyllisch is en het verlangen om één te zijn met de natuur. Stel je cottagecore voor als een warme, niet-oordelende comfortdeken die zich om je woonruimte wikkelt. Het ethos is grillig en nostalgisch, maar met eigenzinnige en milieuvriendelijke elementen die onze behoefte aan schoonheid, duurzaamheid en veiligheid weerspiegelen.

  

Hoe de cottagecore-look thuis te bereiken?

  1. Gebruik vintage decorEen van de belangrijkste concepten van Cottagecore is het nostalgische gevoel. Het is dus altijd een goed idee om vintage decor te gebruiken in je ontwerpen. Je kunt elk type huisdecoratie gebruiken, zolang het je maar aan een vervlogen tijdperk herinnert, en het een speciale betekenis heeft voor jou. Wanneer je vintage decor gebruikt, is het belangrijk dat je decor van goede kwaliteit gebruikt. Zorg ervoor dat ze in goede staat verkeren, want uw belangrijkste doel is om een visie van vervlogen tijden te creëren. Als u een verroest en oud decor gebruikt, zal uw esthetiek er gewoon oud en versleten uitzien. Dus als het mogelijk is, probeer dan antiek te kopen dat correct is gerestaureerd.
  2. Creëer een binnentuin. Bij Cottagecore draait alles om het gebruik van de natuur in al je decoraties. Ze voegen een gevoel van thuis en levendigheid toe aan uw omgeving. Zelfs als je niet in een landelijk gebied woont, kun je nog steeds planten en kruiden gebruiken om kleur toe te voegen aan je woonruimtes. Opgedroogde bloemen en kruiden kunnen een goed alternatief zijn indien je minder goede groene vingers hebt. Aurore heeft ook een collectie geïnspireerd op Cottagecore in een eigentijds kader. Jouw bloemen zullen prachtig staan in deze kleine vaasjes Alma en Amber .
  3. Gebruik aardse en neutrale tonen. Wanneer je het kleurenschema voor je huis kiest, is het belangrijk dat je vasthoudt aan meer aardse en neutrale tinten. Hoewel je af en toe heldere tinten kunt gebruiken, moet je hoofdkleurenschema voornamelijk aardetinten en neutrale tinten zijn. Onthoud dat het belangrijkste motief bij cottagecore het wonen in een cottage is. 
  4. Verzamel potten, vazen en dienblaren. Een van de belangrijkste concepten van Cottagecore is zelfvoorziening en het kunnen maken van mooie dingen uit gewone objecten. Een van de beste manieren om de Cottagecore-esthetiek te omarmen, is door potten, vazen en dienblaren te gebruiken bij het ontwerpen van uw huis. zo hebben we naast de kleine vaasjes Alma en Amber ook het dienblad Anna in een nieuw jasje gestoken, waarbij aardse en romantische tinten gebruikt werden.
  5. Comfort staat centraal. Wanneer u Cottagecore in uw huisontwerp gebruikt, is het belangrijk om het er zo comfortabel mogelijk uit te laten zien en aan te laten voelen. Probeer vloerkleden, kussens, dekbedden en matten op te nemen in uw interieur. Wanneer u uw meubels rangschikt, plaats ze dan zo dat ze comfortabel zitten en een knus en geruststellend hoekje bieden waar u gewoon in kunt kruipen. Gebruik de bijzettafel August om zo een knus hoekje te maken.
  6. Speel met warme verlichting. Behalve door je meubels, kun je door je verlichting ook een gevoel van comfort en warmte creëren. Probeer te felle verlichting te vermijden. Kies in plaats daarvan voor warm getinte lampen die een zacht gevoel geven. Speel met kaarsen en kaarshouders om een gezellige warme sfeer te creëren. Zo hebben we de Aurore theelichthouders Alida in diverse kleuren die er perfect zullen bij passen.
  7. Gebruik boeken in je interieur. Door boeken aan uw interieur toe te voegen, kunt u uw woning een gevoel van verfijning geven. U kunt uw boeken in stapels ordenen of ze op de grond zetten. Als u een trap heeft, kunt u deze ook aan de zijkanten schikken. Het mooie van cottagecore is dat je geen plank hoeft te gebruiken om je boeken te ordenen. Je kunt de boeken in elke gewenste formatie rangschikken, zolang ze maar goed georganiseerd zijn en je eigen gevoel voor stijl weerspiegelen.

Shop cottagecore

Vintage markten verkennen, kussenhoezen haken en taarten bakken klinkt geweldig, maar klinkt tijdrovend. Het goede nieuws is dat je niet de hele levensstijl hoeft te importeren. Kies enkele elementen die goed bij je persoonlijkheid passen en durf te combineren met andere trends. zo kan cottagecore met meer minimalistische lijnen een heel mooie samensmelting zijn.

- Aurore